Na Wielkanoc Polacy szukają odrobiny luksusu w dyskontach. “Kaczki zamiast kurczaków”
Kaczki zamiast kurczaków, wędliny premium
“Chociaż rośnie popularność roślinnych zamienników mięsa i diety roślinnej, Wielkanoc to tradycyjnie czas, kiedy na stole pojawiają się wędliny i mięsne potrawy. Ba, kiełbasy zabraknąć nie może nawet w tradycyjnej święconce. Z reguły w czasie świąt klienci stawiają na wędliny i mięsa premium. – Tradycyjnie wyroby wędliniarskie są grupą, która rośnie o ponad 50%. Świeże mięso również jest kategorią, która wykazuje wzrosty sprzedaży. Co ciekawe, nasi klienci w tym czasie częściej wybierają mięso z kaczki niż z kurczaka – komentuje Dominika Juszczyk.”
źródło: portalspożywczy
Tymczasem w sklepach sieci Biedronka kaczka świeża w promocyjnej cenie 8,99zł za kilogram.